onsdag 6 oktober 2010

Söderport - var tar alla trevliga syltor vägen ...

Gick för några veckor sedan över Liljeholmsbron. På andra sidan låg för inte så länge sen den trevliga gamla syltan Söderport. Nu var det nyputsade fasader och inne i lokalen kritvita väggar för nya kommande verksamheter.

Man undrar då ... vad hände? Blev det bostadsrätt? Hela huset är tömt, så det måste vara en enskild ägare som på något sätt fått iväg de som bodde där ... för nog bodde det väl folk där? Innan ... ?

För den som har ögonen med sig kan man se en liten trend. När hus i dag renoveras försvinner ofta de butiker och restauranger som legat i byggnaden, ofta länge. Jag har sett fler exempel på den trenden det senaste året. Det är synd. Givetvis hndlar det om pengar. Höjda hyror och mindre välvilliga bostadsrättsägare. De nya lokalerna blir allt som oftast likadana som de nybygda lokalerna i Marievik eller Hornsberg.

Staden urvattnas på sin variation .,., någon som vet något om varför det gick som det gick för huset?

1 kommentar:

Frenka sa...

Hej!
Senaste året har de haft "happy hour" mellan 14-17 och jag har inte sett att någon varit inne i lokalen under den tid som jag har åkt förbi där. Det kan vara så att de har beslutat sig för att stäng helt enkelt.
mvh Fredrik