fredag 6 februari 2009

Sopphanteringen och upphandling

Vi fick en trend med upphandling. Allt skulle upphandlas av fristående bolag i konkurrens med varandra. Stockholm stad ordnar upphandlingar av delar i av sin verksamhet och allt skulle fungera utmärkt i den fria marknadens perfekta värld. Bolag slår varandra genom att lägga in låga bud. Allt skulle bli det bästa för alla. Att bolag som lade in det lägsta budet sedan, för att också gå i vinst vilket är själva idén med privata bolag också sänkte sina arbetares (medarbetare kallas det numer) löner är ju ofrånkommligt. Detta gäller inte bara soppgubbar utan även kollektivtrafiken m.m. De som gör jobbet får mindre och de som driver företagen drar in kulorna (som kommer från skattebetalarna).

Men nu får man stå där med skägget i brevlådan när soppgubbarna går ut i en vild strejk. Dessa ska bära mer sopor per gubbe, jobba längre och nu får sämre lön. Dessa killar gör nu det absolut rätta och går ut i en vild strejk.

Nu får 2000-talsmänniskan se vilket kastsamhälle vi lever i och vilken nytta dessa soppgubbar gör. Jag vill påstå att en soppgubbe gör mer för mänskligheten än 100 finansgubbar runt Stureplan trots att är lönen omvänd - finansgubbarna tjänar 100 ggr mer. Så stöd Berra och hans arbetskamrater!

Så, stå på er soppgubbar!
Läs mer på SvD eller DN. DN.

Inga kommentarer: