söndag 29 augusti 2010

gårdagens slussen - det går att hålla saker i trim!

Men se! Nya skyltar har satts upp vid Slussen. Man bugar och bockar - staden har ju fram till nu gjort allt för att turister och besökare omöjligt ska hitta i Slussenområdet. Låt oss hoppas att man nu putsar upp platsen trots den hotade rivningen med vettig skyltning samt annan uppsnyggning (städning just nu obefintlig - vissa delar får förlita sig på butiksägare och andra frivilliga). Bara för att man planerar att riva något behöver man ju inte låta allt förfalla in till absurdum.


Och se! Varför låta räcken stå omålade som om landet fortfarande befann sig i någon slags fattigdom? Låt oss få lite färg på Slussen trots rivningshotet. Se här vad som är på gång. Nymålat vid Slussen. 30 år sen sist? Det är många turister jag får anledning att förklara varför det ser ut som det gör och de skakar på huvudet ... "en sån fin plats, vi trodde ni var ett modernt land?".

Kräv att man snyggar till platsen under de sista åren - Nu! Det är inte de som gillar Slussen som har förstört den. Det är de som sköter den som gett tusan i platsen = Staden Stockholm = de styrande = politikerna.

Inga kommentarer: