fredag 18 juni 2010

Skeppsbron och "ockelborullar" ...

För att inte döma det kommande spektaklet osett tog undertecknad med familj en promenix utmed Skeppsholmen idag fredag för att studera hur man visar upp stan inför det där stundande bröllopet.

Kort och gott kan sägas - själva Stockholm såg man inte mycket av. Dock en stor mängd partytält av högst olika art och kvalité.

Vi fick se en kunglig skuta från Danmark landa framför Slottet bredvid vår svenska kronjuvel IKEA. Där stod små, stora, gamla, och unga rojalister och tuggade på kokt korv för fem spänn styck och tryckte i sig "ockelborullar". Och fanorna, IKEA-fanorna, vajade stolt i fond av, förmodade vi, det Kungliga Svenska Slottet som vi tippade fanns någonstans bakom de provisoriska vita tälten.

Mellan IKEA och TV4 såg vi i alla fall Storkyrkan där det inte bara arangeras kungliga bröllop ... (nutch nutch) ... Nu kunde vi i alla fall lokalisera oss till Gamla stan. Trots det kände vi inte riktigt den kungliga glansen, men va tusan, vi måste ju visa upp vad vi har här i landet. Vi är ju ett modernt land ... Kamprad och de andra måst ju fram ...Och vi skymtade Gustav III mellan tälten. Låt oss få tillbaka de gamla gustavianerna - ett krav! :-)
Sen blev vi lite kissnödiga, men ... trots att man har en anarkistisk läggning finns det gränser. Det kändes lite fel att slå en drill precis utanför kortegeväg, kungliga danska och norska yatcher, Slott och IKEA-fanor ... så det fick helt enkelt vara.
Vi gick bort mot Strömbron och Kungsträdgården där Stockholm hade sin egen paviljong. Stockholm visar Stockholm - märkligt när allt och alla blir ett varumärke som ska krängas - men its 2010. Bakom någonstans låg Kungsträdgården - man skymta den i alla fall. Borta vid Strömparterren sågs åter ännu ett vattenfestivaltä ... ursäkta kungligt partytält. Till slut såg vi då den lilla berömda provisoriska bron mellan Strömbron och Strömparterren, pris 420.000 lax (där gjorde säkerligen brouthyragubben en snabb bra slant).


Alla dessa tält är det vi bär med oss i våra hjärtat från vårt besök i den Kungliga innerstaden ...

Text och bild Peter Frisk

1 kommentar:

Freddy sa...

Vadå, dom försöker ju bara ge oss en föraning om Nya Slussen. Snälla, ersätt Katarinahissen med en plastvepa som det står "Tillsammans" på så vi äntligen får känna lite "Love".