onsdag 19 december 2012

Självgodheten ....

I Dagens Industri (19/12 -12) infördes idag en artikel om piratkopiering. Säga vad man vill om märkesföretagen men de kan inte göra precis hur de vill med sina anställda eller tillverkar sina pinaler med vad som helst. Har man barnarbete så kan man få kritik för det etc. Driver man miljöfarlig produktion så kan man kritiseras och de försöker väl åtminstone (för publicitetens skull i alla fall) göra det någorlunda vettigt (dock finns det ju en hel del att säga om det). Men vi vet vilka vi har att göra med.

Vad gäller piratkopieringen förhåller det sig annorlunda. Vad vet jag - men du kanske myser fint när du klampar runt med nått plagg som du tjackat billigt i Asien? I piratkopierings värld finns ingen, absolut, ingen insyn. Tycka vad man vill om de stora företagen men hur som helst kan de inte göra i alla fall.

Men så bra då att vi har det här självgoda duktiga Sverige på jordklotet. Det är väl tur det. Rent och snyggt och släpper inte ut nån skit (våra skorstenar har vackra rena ljusa utsläpp och ser snygga ut en vacker kall vinterdag) och åker vi utomlands så tar vi seden dit vi kommer och ser till att pruta rejält när vi är i ett fattigare land och köper på oss rejält med svinbilliga kopierade varor som vi - japp - lärt oss att riktigt pruta ner ordentligt (för det gör dom ju där) - helst borde de ju ge bort grejerna till oss för de är ju ändå vana vid att tjäna så lite.

Sen åker vi hem och ropar ut till världen hur moderna och bra vi är ...

Vad skrev nu DI? Här är lite klipp:


Om jag är stolt att vara svensk? Inte ett jävla dugg.


Inga kommentarer: